Драстично поскъпване на автомобилите през лятото прогнозират търговците. Причината е въвеждането на новия екостандарт

...
Драстично поскъпване на автомобилите през лятото прогнозират търговците. Причината е въвеждането на новия екостандарт
Коментари Харесай

Прогнозират драстично поскъпване на автомобилите през лятото

Драстично повишаване на колите през лятото прогнозират търговците. Причината е въвеждането на новия екостандарт Евро 7. Цените на колите втора употреба достигнаха нови върхове.

Марин Ташков, притежател на автокъща сподели, че повишаването е около 20%. Той уточни, че се продават коли с цена от 2000 до 5000 лева. По негови думи цените ще продължат да се покачват.

Александър Костадинов, ръководител на Асоциацията на автомобилните производители, сподели, че темпът при повишаване цените на новите коли е по-малък, в сравнение с при използваните. Това се дължи на намаленото произвеждане на нови автомобили и високото търсене на коли, уточни той пред NOVA.

По негови думи плановете за влизане в действие на екостандарт Евро 7 са за лятото на 2025 година Костадинов уточни, че в случай че този стандарт влезе в действие в сегашния му вид, това значи че по-голяма част от дизеловите коли ще изчезнат от пазара, тъй като Евро 7 планува доста увеличение на условията за замърсяване на дизеловите мотори.
 istock istock
Костадинов посочи, че вече има производители, които са обявили от по кое време ще спрат да създават коли, които не са електрически. Той добави, че цените на новите и старите коли са сходни.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР